PavleS on 9/3/2011, 19:45
Dodatno razumijevanje o Sinu Božjem i Sinu čovječijem i zašto se forsira nauka o trojstvuDanašnje vođe Adventističke crkve poriču da je Hrist uzeo prirodu Adama i Eve posle pada. To je u potpunosti dosledno onome što veruju o Hristovoj prirodi Boga. Sin Božji je METAFORA za njih pa je i sin čovečiji metafora takođe. Tako i reči „ti si sin moj ljubljeni,“ su metafora, nema ništa da ih drži, to sve nije stvarno.
Važnost nasleđa je zbrisana pogrešnim razumevanjem toga ko je Hrist. Ali kada vidimo da je Hrist primio sve od Oca, onda vidimo da je seme Avramovo po telu pa je u stanju da otkupi nas koji smo osuđeni, to mi donosi utehu jer njegove noge su dotakle zemlju, dosežu Oca kao i tlo na kom ja stojim, to nije dva ili tri nivoa iznad, to je upravo tlo kojim ja hodam, to je zemlja od koje sam ja načinjen. Tako postoji direktna veza između mene i Oca - Hrist i to raspeti. Tako razumemo da je nasleđem u stanju da u punini predstavlja Boga, na toj osnovi mi razumemo da je On u potpunosti čovek koji uzima i prima od Boga sve što Bog može dati čoveku kao naš drugi Adam i mi nasleđujemo od njega iako je on nasledio od Oca. To je upravo ono što Elen Vajt kaže u „Čežnji vekova“ str. 113: „I reč koja je rečena Isusu na Jordanu: Ovo je moj ljubljeni sin koji je po mojoj volji - obuhvata čovečanstvo.“ Bog je govorio Isusu kao našem predstavniku. Sa svim našim gresima i slabostima, mi nismo izbačeni napolje kao bezvredni. On nas je učinio prihvaćenima u Voljenom.“ Efescima 1,6
I nikad nećemo razumeti ovu vrstu odnosa dok ne saznamo ko je Isus iz Jevrejima 1 i 2 iz vesti koja nam je data u najdragocenijoj poruci koja nas upućuje na božansku ličnost Isusa Hrista. Zar to nije divno? Vi nećete videti ovu vest da se još negde propoveda, jer ona dolazi samo ljudima koji istinski veruju da je Hrist sin Božji nasleđem kao i sin čovečji nasleđem. Nema nijedne crkve koja je prišla blizu tome da veruje da je Hrist preuzeo osobine grešne prirode. To se poriče jer u svetlosti trojstva sve je to metafora. Grčka filozofija smrtnog tela i grešne prirode je takva da Bog mora biti odvojen od grešnika, i tako se gubi u svim tim stvarima. Ova najdragocenija istina će se objaviti jakim glasom, ovo je poruka Otkrivenja 18, prepoznavanje Hrista kao sina Božjeg, ovo je što su učenici propovedali da je Hrist sin Božji i čovečji, to je bila poruka 1888, Hrist, sin Božji, sin čovečji, veliki cilj koji je postignut za nas bespomoćna ljudska bića, on je na krštenju primio blagoslov za nas.
On mora u potpunosti da nasledi sve što smo mi da bi mogao da nam da u potpunosti nasleđe koje je On primio i da podeli sa nama. Kako predivna poruka.
U zaključku: Oni koji imaju Sina imaju život, onaj ko nema sina nema života... Ovo je poruka koja će obići svet sa velikom silom. Razumećemo da ovo seme koje je bilo u obličju Božjem je primilo za nas Očev blagoslov, prihvatanje i u Hristovom srcu imamo poverenje, veru, poslušnost koji su naši kroz njega. Mi primamo od Njega da bi mi bili prihvaćeni, verni, poslušni i da bi bili Njegova voljena deca po Njegovoj volji. To je prelepa poruka. I tako… ne znam ništa među vama osim Hrista…Kog Hrista? Onog koji ima sve što ima u sebi ili Hrista koji je primio sve što ima nasleđem, nasleđujući sve od Boga i nasleđujući sve od čoveka, da bi bio spona kroz koju dolaze blagoslovi od Boga.
PavleS: komentar modifikovan dana: 8/11/2012, 09:56;
prepravljeno ukupno 1 puta
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
» PITANJA - RELIGIJA
» DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE
» OBAVJEŠTENJA
» ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA
» (NE)ZAVISNE ADVENTISTIČKE SLUŽBE/GRUPE
» STVARANJE ILI EVOLUCIJA